Morotsbiff med svampgratinering

Serverar: 10 portioner

Otroligt goda och verkligen mättande!

Ingredienser

  • Biffarna
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 500 g köttfärs
  • 4 rivna morötter
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 2 msk grillkrydda
  • Gratinering
  • 300 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 6 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och ströbröd i ett glas, låt svälla i 5 minuter. Rör sedan samman färsen, ägget, morötterna och kryddorna. Tillsätt ströbrödsblandningen när den tjocknat.
    2. Forma till 10 biffar och genomstek dem tills de inte är rosa i mitten.. Lägg över biffarna i en ugnsfast form.
    3. Rensa svampen och fräs den i smör tillsammans med hackad paprika och halva schalottenlökar. Blanda sen i pressad vitlök, äggulan och kryddorna.
    4. Klicka svampröran på biffarna och gratinera ca 15 minuter i ugnen på 200 grader.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    lasse.larsen@hotmail.com 7 september 2012

    Låter urtrist

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben