Morotsbröd

Serverar: 30 portioner

Underbara frallor som passar perfekt till soppa eller sallad.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 5 dlfinriven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk matolja
  • Ca 2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till fingervärme.
    2. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson, men ta inte i alltför mycket vetemjöl.
    3. Låt jäsa i bunken i ungefär 30 min.
    4. Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på bakbord och knåda en kort stund. Dela på mitten och rulla ut två tjocka längder. Platta till dem med handen och skär i lagom stora bitar.
    5. Lägg bullarna på plåt klädd med bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20-30 min.
    6. Grädda i 250 grader i mitten av ugnen tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben