Morotsbröd

Serverar: 2 portioner

innehåller kallpressad rapsolja, som klassas som jungfruolja. Har hög halt av Omega-3.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl brödsirap
  • 10 dl mjöl fyra sädesslag
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrö
  • 5 dl finrivna morötter
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, oljan och sirapen. Rör om. Tillsätt mjöl, linfrö och morötter. Arbeta degen väl 4-5 minuter. Låt jäsa i ca 1 timme under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda degen och baka ut till två bröd. Lägg dem i smorda formar och låt jäsa under duk i 40 minuter. Grädda i 200 grader ca 40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben