Morotsbröd

Serverar: 20-24 portioner

Bra att ha i frysen

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 15 dl vetemjöl (något mindre)
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt allt annat men ta vetemjölet sist. Degen blir kladdig av keson. Jäs degen i 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och forma till frallor. Lägg dom tätt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dom jäsa i 20 min till.
    3. Ställ in i ugnen 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Vxlhaxan 18 februari 2009

    Bakade dom här frallorna igår och dom är sååååååå goda. 5 points får dom av mig.

    Vxlhaxan 18 februari 2009

    Bakade dom här frallorna igår och dom är sååååååå goda. 5 points får dom av mig.

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben