Morotsbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Här lät vi fantasin flöda och vips blev det degremsor virade runt späda morötter. Väldigt gott till sommarsoppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl lantbrödsvetemjöl
  • 9-10 dl vetemjöl special
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk honung
  • 1 knippe späda morötter
  • Garnering
  • Sesam- eller solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt havregryn och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt salt och honung och arbeta degen kaftigt i 5 minuter med degkrokar eller 8-10 minuter för hand. Låt jäsa under duk i 1 timme.
    2. Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och dela den i ca. 20 bitar. Rulla det antal remsor av degen som du har morötter. Vira dem runt morötterna som en spiral. Lägg på plåt med bakpapper.
    3. Rulla ut resten av bitarna till remsor. Vik dem dubbla och tvinna dem. Låt jäsa på plåt i 20-30 minuter.
    4. Pensla bröden med vatten och strö på frön. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca. 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben