Här lät vi fantasin flöda och vips blev det degremsor virade runt späda morötter. Väldigt gott till sommarsoppa.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten
1 dl havregryn
1 dl lantbrödsvetemjöl
9-10 dl vetemjöl special
0,5 msk salt
0,5 msk honung
1 knippe späda morötter
Garnering
Sesam- eller solrosfrön
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt havregryn och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt salt och honung och arbeta degen kaftigt i 5 minuter med degkrokar eller 8-10 minuter för hand. Låt jäsa under duk i 1 timme.
- Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och dela den i ca. 20 bitar. Rulla det antal remsor av degen som du har morötter. Vira dem runt morötterna som en spiral. Lägg på plåt med bakpapper.
- Rulla ut resten av bitarna till remsor. Vik dem dubbla och tvinna dem. Låt jäsa på plåt i 20-30 minuter.
- Pensla bröden med vatten och strö på frön. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Olivkaka
Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...