Morotsbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Ett recept som jag har ändrat på för att minska kalorimängden. Hela familjen gillade det! Man kan ersätta vetemjölet mot lantvetemjöl eller rågsikt om man vill göra det ännu nyttigare. 160 kcal per "fralla" > 20 frallor Jag är ganska osäker på hur länge dem ska vara i ugnen så kolla regelbundet. Degen ska vara ganska kladdig.

Ingredienser

  • 3 dl finrivna morötter
  • 50 g jäst
  • 14 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, morötterna, saltet och ägget. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i 20 delar. Forma dem till runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
    3. Pensla med uppvispat ägg.. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pappisen 26 september 2009

    Riktigt goda bullar! Jag minskade saltet till 1 tsk och struntade i att pensla dem eftersom jag bara hade 1 ägg hemma. Det gick utmärkt. Dessa kommer att bakas ofta!

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben