Morotsbröd

Kanongott morotsbröd som bakas ut i långpannan!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 stora finrivna morötter
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och mjölk och värm till 37 grader. Tillsätt morötterna, oljan, honungen och saltet. Blanda i grahamsmjölet, vetemjölet och havregrynen. Låt jäsa 30 min.
    2. Olja in en långpanna och platta ut degen där i. Skär i rutor och nagga. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
    3. Grädda därefter i ca 15 minuter på 200-225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben