Kanongott morotsbröd som bakas ut i långpannan!
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
3 stora finrivna morötter
½ dl rapsolja
1 tsk salt
2 msk honung
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl havregryn
8-10 dl vetemjöl
Instruktioner
- Blanda jäst och mjölk och värm till 37 grader. Tillsätt morötterna, oljan, honungen och saltet. Blanda i grahamsmjölet, vetemjölet och havregrynen. Låt jäsa 30 min.
- Olja in en långpanna och platta ut degen där i. Skär i rutor och nagga. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Grädda därefter i ca 15 minuter på 200-225 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Olivkaka
Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...