Saftigt och glutenfritt bröd som passar perfekt till frukost eller om brytbröd till soppan. Pryder också sin plats på festbordet. Skär i rutor och servera med goda ostar.
Ingredienser
500 g vatten
20 g jäst
10 g honung
50 g majsmjöl
100 g rismjöl
200 g bovetemjöl
1 tsk salt
10 g pofiber
10 g psylliumfröskal
70 g morot, ca 1 morot
Garnering
Solroskärnor
Instruktioner
- Vispa ihop vatten, jäst och honung så att jästen och honungen löser sig. Tillsätt majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl, salt, pofiber och psylliumfröskal under vispning. Riv moroten och rör ner den i degen.
- Häll degen i en låg ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Strö solroskärnorna över degen.
Låt jäsa i 1½ timme.
- Grädda brödet i 225 graders varm ugn i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Olivkaka
Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...