Morotsbröd i form

Serverar: 1 portioner

Saftigt och glutenfritt bröd som passar perfekt till frukost eller om brytbröd till soppan. Pryder också sin plats på festbordet. Skär i rutor och servera med goda ostar.

Ingredienser

  • 500 g vatten
  • 20 g jäst
  • 10 g honung
  • 50 g majsmjöl
  • 100 g rismjöl
  • 200 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 10 g pofiber
  • 10 g psylliumfröskal
  • 70 g morot, ca 1 morot
  • Garnering
  • Solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop vatten, jäst och honung så att jästen och honungen löser sig. Tillsätt majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl, salt, pofiber och psylliumfröskal under vispning. Riv moroten och rör ner den i degen.
    2. Häll degen i en låg ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Strö solroskärnorna över degen. Låt jäsa i 1½ timme.
    3. Grädda brödet i 225 graders varm ugn i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben