Morotsbröd i långpanna

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

suveränt gott

Ingredienser

  • 2 st stora morötter
  • 50 gr margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gr jäst
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk sirap/socker
  • 13-14 dl rågsikt eller vetemjöl
  • Instruktioner

    Skala och finriv morötterna Smält margarin, tillsätt mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen, tillsätt socker och salt. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen lösts upp Häll i morötterna och nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen Låt jäsa 30 minuter i övertäckt bunke Ha upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla sedan ut degen till en fyrkant i storlek med en långpanna. Lägg degen i en smord långpanna och skär ut rutor (6*4) med en mjölad kniv och nagga lite med en gaffel. Låt jäsa 30 min till. Grädda i ugnen 225 grader, ca 15-20 minuter (ev med folie över den sista stunden)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben