Morotsbröd med fullkorn

Serverar: 8 portioner

Gjort på dinkelmjöl och morötter i långpanna. Gott och saftigt.

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 5 dl finriven morot
  • 10 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • Ca 15 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet och filmjölken fingervarmt. Häll över jästen och rör om.
    2. Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap och morötter. Blanda ner dinkelmjölet och sist vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
    3. Täck bunken med en bakduk/plastpåse o låt degen vila ca 45 minuter.
    4. Knåda samman degen lätt i bunken och stjälp ut den på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. (30x40) Platta ut degen så den fyller pannan.
    5. Dela den till 8 bröd och pricka med en gaffel över ytan.
    6. Låt jäsa i 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    7. Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk genast till 200 grader.
    8. Grädda bröden i 40-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben