Morotsbröd med fullkorn
Serverar:
8 portioner
Gjort på dinkelmjöl och morötter i långpanna. Gott och saftigt.
Ingredienser
75 g jäst
5 dl vatten
5 dl filmjölk
50 g rumsvarmt smör
1 msk salt
½ dl mörk sirap
5 dl finriven morot
10 dl fullkornsmjöl av dinkel
Ca 15 dl vetemjöl special
Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet och filmjölken fingervarmt. Häll över jästen och rör om.
Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap och morötter. Blanda ner dinkelmjölet och sist vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
Täck bunken med en bakduk/plastpåse o låt degen vila ca 45 minuter.
Knåda samman degen lätt i bunken och stjälp ut den på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. (30x40) Platta ut degen så den fyller pannan.
Dela den till 8 bröd och pricka med en gaffel över ytan.
Låt jäsa i 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk genast till 200 grader.
Grädda bröden i 40-50 minuter.
Liknande recept
Morotsbröd i långpannan.
4.9
24
6
Nyttigt morotsbröd
4.7
1 h
6-10
6
Morotsbröd med Keso cottage cheese
4
20
2
Morotsbröd med linfrö
4.3
2
2
Fullkorns ugnspannkaka med kyckling
1 h
Morotsbröd
5
8-10
Morotsbröd med nötter
4.5
2
3
Morotsbröd, mammas
5
1 h 30 min
1
2
Morotsbröd i form (formbröd)
5
2 h
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!