Morotsbröd med solroskärnor och pumpafrön

Ett nyttigt bröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7 dl vetemjöl ca
  • 1-2½ dl grahamsmjöl
  • 1-2 dl finrivna morötter
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 dl mjölk eller vatten
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke tillsätt mjölken/vatten och rör tills jästen löst sig. blanda i alla ingredienser utom vetemjöl rör om tills det blivit en fin smet tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta tills degen släpper. låt degen stå och jäsa tills den är dubbelt så stor pensla med ett ägg och strö på lite solroskärnor. sätt ugnen på 175-200 grader grädda brödet i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben