Morotsbullar med solrosfrön

Serverar: 20 portioner

Saftiga och fiberrika bullar som dessutom är riktigt nyttiga. Bullarna passar perfekt att frysa.

Ingredienser

  • 2 st morötter, (ca 200 g)
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl vetekross
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl turkisk yoghurt, eller kesella (10 %)
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 6 dl fullkornsdinkelmjöl, (330 g)
  • 6 dl dinkelmjöl, siktat (330 g)
  • 6-8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Skala morötterna och finfördela dem i matberedare. Smula jästen i en bunke. Koka vetekrosset i 2 dl vatten ca 1 minut. Tillsätt resten av vattnet, olja och yoghurt. Låt svalna till fingervarmt, 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i morötter, solrosfrön, salt och sirap. Tillsätt dinkelmjöl och vetemjöl, spara lite till utbakningen och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i hushållsmaskin 6-8 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Dela degen i 4 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle och skär dem i 5 bitar vardera. Forma bitarna till bullar med lätt mjölade händer. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben