Morotsgratäng med grillad kyckling och senapssås

Serverar: 4 portioner

Morötterna får smak av parmesan, Och extra sting av senap.

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 3 msk oreganoblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 hönbuljongtärning
  • 2 msk grovkorning senap
  • 1 dl vatten
  • 4 kvistar oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Tillsätt parmesan, oreganoblad och olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem runt om i en gryta med olivoljan. Efterstek under lock ca 5 min.
    3. Ta upp filéerna och lägg dem på morotsbädden. Tillaga ytterligare ca 10 min. Kycklingfiléerna är färdiga vid 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.
    4. Smula ner buljongtärningen i grytan. Tillsätt senap och vatten. Sjud 1-2 min. Servera gratängen med kycklingen och såsen. Garnera med oregano.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben