Serverar: 10-12 portioner
En saftig morotskaka som skapar begär. Detta blir en hög kaka och vill du baka en mindre variant halverar du receptet på smeten men behåller samma mått till garneringen som ska vara riklig. Grädda halva mängden smet i cirka 30 minuter.
Vispa ägg, socker samt vaniljsocker pösigt. Riv morötterna fint och rör ner dem tillsammans med oljan i äggsmeten. Blanda kanel, bikarbonat, bakpulver och mjöl. Sikta mjölblandningen i smeten. Rör om varsamt. Smörj och bröa en kakform, helst med slät botten. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter. Blanda ingredienserna till garneringen väl. Bred smeten över den avsvalnade kakan.
Ska man smälta smöret till garneringen?
Jättegod och saftig morotskaka!
Väldigt god kaka. Kommer baka denna igen. Tack för ett gott recept.
Kanongod och omtyckt av alla som smakade!
Supergod och saftig
Mycket saftig och god, gästerna blev förtjusta i den! -Precis så som en morotskaka ska smaka!
Snabbt och enkelt och super god:)
Har en fråga; SkA jag baka den i en långpanna? Eller räcker det med en mindre form?
otroligt saftig och god morotskaka!har gjort den 2 ggr och idag tog jag med den till jobbet,alla tyckte den var suveränt god så nu har jag gått in här för att hämta ut x antal kopior på receptet :)
Helt underbart saftig morotskaka. Otroligt populär här hemma.