Morotskaka

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

En tunnare och saftigare morotskaka

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 50 g mandel
  • 175 g morot
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk nejlika
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g färskost
  • florsocker efter behag
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Mixa mandlarna till mjöl, tillsätt oljan direkt i mixern. Skala morötterna och slanta ner dem i mixern och mixa allt tills allt är finfördelat. Tillsätt salt, kanel och nejlika och mixa tills kryddorna blandats i. Blanda morotssmeten tillsammans med äggsmeten. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om tills det blir en jämt smet. Häll smeten i en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper i och grädda i 200 grader i 20 minuter. Under tiden som kakan gräddas klart, gör i ordning glasyren; vispa samman färskosten och florsocker (ungefär 2-3 dl). När kakan gräddats klart låt den svalna ordentligt innan du breder ut glasyren. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben