Morotskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

God

Ingredienser

  • Morotskaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl fint rivna morötter
  • 1,5 dl matolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk kanel
  • Ostkräm
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Morotskaka: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Grädda i en smörjd och bröad stor form med löstagbar kant. Grädda 175-200 grader 40 minuter.
    2. Ostkrämen: Blanda samman osten med matfettet så att det blir en smidig kräm. Tillsätt vanillinsockeret och honungen. Bred blandningen över den kalla kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    labanclara12 8 maj 2009

    Precis som en morotskaka skall smaka!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben