Morotskaka.

Serverar: 12 portioner

Den är smarrig den!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ostkrämen
  • 75 gr smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 gr philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
    2. 2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
    3. 3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
    4. 4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
    5. Ostkräm
    6. Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.
    7. Tillagningstid: Morotskaka 1 timme

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben