Morotskaka

Serverar: 8 portioner

Kakan hinner knappt svalna innan alla försöker hugga åt sig en bit. Otroligt god liten sak...

Ingredienser

  • 200 g grovt rivna morötter
  • 50 g smält smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda kanel, bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med morötterna. Tillsätt det smälta smöret/margarinet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i ca 50-60 min i 175 grader. Vänd upp kakan på ett sockrat smörpapper. Blanda philadelphiaost och florsocker och bred på den avsvalnande kakan.
    2. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    maggan111 2 mars 2008

    kakan var god,men glsyren var kletig

    Sioux 10 oktober 2008

    Fick inte till den där saftigheten som en morotskaka skall ha trots att jag denna gång följde receptet till punkt och pricka. Lade tom lite folie på kakan mot slutet då den började se lite för gräddad ut. Kollade upp andra recept och såg att det var mer marg. och ibland tom matolja i recepten kanske det som var skillnaden........ Skall testa med mer marg. och lite matolja nästa gång och så vill jag ha mer morot oxå. Men högsta betyg blir det för glasyren som var hur god som helst !! Jag tycker ofta den är alldeles för söt !! Men denna var helt i min smak MKT GOD !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben