Morotskaka

Serverar: 12 portioner

1 portion = 170 kcal

Ingredienser

  • 200 gram grovt rivna morötter
  • 50 gram margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram Philadelphia extra light
  • 2 msk florsocker
  • sockerkulor
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik. Rör ner morötter, mjölblandning och det smälta margarinet. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter. Vänd upp sockerkakan på ett sockrat smörpapper.
    2. Blanda philadelphiaosten med florsocker. Bred blandningen på den avsvalnade kakan. Strö på sockerkulor.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    Maahl 14 februari 2009

    På bilden har jag dubblat glasyren samt haft i mer florsocker. Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben