Morotskaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Morotskaka med glasyr topping

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl valnötter
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 500 g finrivna morötter
  • 3 dl matolja
  • 200 g färskost naturell
  • 4 dl florsocker
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • Limesaft
  • Instruktioner

    Ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröa en rund form (25 centimeter i diameter) eller en avlång form (20 x 30 centimeter). Vispa ägg och socker pösigt. Hacka valnötter grovt. Blanda valnötter, vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och morötter i en bunke. Rör ägg och socker fluffigt igen och tillsätt några droppar olja följt av all olja efterhand i en jämn stråle under omrörning. Vänd i bunken till en smet och häll i formen. Grädda i cirka 55 minuter. Gör under tiden glasyr genom att röra ihop färskost, smör samt florsocker. Späd glasyren med några droppar limesaft för smak. Bred glasyren över och längs med kanterna. Du kan också dela morotskakan i två lager och bre ett lager glasyr emellan. Vackert med hela valnötter på topp.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben