Morotskaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

God, känns ju lite nyttig med morötter i...

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat (soda)
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl matolja
  • 3 dl fint rivna morötter
  • Glasyr
  • 30 g margarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas poröst. Blanda ihop de torra inredienserna. Sätt ner dem i ägg- och sockerblandningen.
    2. Riv morötterna fint, därefter blanda matoljan med morötterna. Blanda ner morötterna med oljan till sist med de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord form (ca 20 cm i diameter).Gräddas i 175 grader ca 30-40 min.
    3. Margarinet till glasyren ska vara mjukt. Rör sedan ihop det med osten. Sikta ner florsockret. Smaka av glasyren, ibland kan man behöva sätta lite extra florsocker. Breds på när kakan svalnat.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben