Morotskaka

Serverar: 10 portioner

Gör den gärna dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 200 g fint rivna morötter
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Matfett
  • Ströbröd
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl grovt rivna morötter
  • Instruktioner

    Skala och riv morötterna. Hacka nötterna fint. Vispa ägg och socker, och häll i oljan. Rör i morötter och nötter. Blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, rågmjöl och vetemjöl, och blanda i smeten. Häll i en smord och bröad form, 1 1/2 liter och grädda i 175 grader i 45 minuter. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna. Rör ihop färskost och florsocker, och bred över kakan. Strö över grovt rivna morötter.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben