Morotskaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Smaskig kaka och lite nyttig, den innehålle ju morötter..

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 3 ägg
  • 2-3 morötter , finrivna
  • 100 gr hassel- och el. valnötter, grovt hackade
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • Till glasyren
  • 300 gr philadelphiaost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3-4 msk limesaft
  • Till formen
  • smör och ströbröd
  • Instruktioner

    Vispa sockersorterna med oljan. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt morötter, nötter och till sist mjölet blandat med bakpulver, kanel, bikarbonat och salt. Häll i en bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda i 175 grader i 30-35 min. Rör ihop glasyren och bred över kakan. Mums!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    Nilllan 17 december 2008

    Super god. Och nyttigare än många recept på morotskaka. Måste provas!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben