Morotskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 250 g smör
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 60 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och strösocker, blanda i smör, morötter, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
    2. Häll smeten i en smörad och bröd fyrkantig form, ca. 33x24 cm. Strö kanel över kakan.
    3. Grädda i 175° i ca. 45 minuter.
    4. Blanda osten, mjukt smör och florsocker. Bred smeten på kakan när den har svalnat. Strö över kokos.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben