Morotskaka
Serverar:
12 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Mycket god
Ingredienser
4 st ägg
4 dl strösocker
250 g smör
6 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
Glasyr
200 g philadelphiaost
60 g mjukt smör
2 dl florsocker
Kokos
Instruktioner
Vispa ägg och strösocker, blanda i smör, morötter, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
Häll smeten i en smörad och bröd fyrkantig form, ca. 33x24 cm. Strö kanel över kakan.
Grädda i 175° i ca. 45 minuter.
Blanda osten, mjukt smör och florsocker. Bred smeten på kakan när den har svalnat. Strö över kokos.
Liknande recept
Morotskaka med topping
4.8
40 min
7-9
11
Morotskaka med pinjenötter eller Adventskaka
1 h
8
Brorsans morotskaka
4.7
1 h
24
21
Morotskaka från Hummelstugan i Åre
15
Morotskaka
50 min
1
Morotskaka
4.8
3 h
8-12
32
Morotskaka
5
1 h 30 min
1
1
Amerikansk morotskaka
5
3
Gyllene morotskaka
2 h
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!