Morotskaka

Serverar: 8-10 portioner

Kakan kan glaseras med smält blockchoklad blandad med apelsinmarmelad om man så önskar!

Ingredienser

  • 140 g socker
  • 140 g malda hasselnötter
  • 140 g rårivna morötter
  • 2 msk majsena
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • Glasyr
  • Blockchoklad
  • Apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna utom äggvitorna. Vispa äggvitorna till mycket fast skum och vänd ner dem försiktigt. Häll smeten i mycket väl smord och bröad form. Grädda i 175 grader tills kakan känns torr.
    2. Glasera gärna enligt ovan som jag skrivit i kommentaren.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben