Morotskaka

Serverar: 8 portioner

Gjorde denna kakan på jobbet alldeles nyss. Jättegod! ;)

Ingredienser

  • 3 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 3 dl Morot; grovt rivna
  • 1 dl Russin
  • 2 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 Krm ingäfära
  • 1 1/2 dl Gräddfil
  • GLASYR
  • 1 1/2 dl Creme fraiche
  • 2 msk Florsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • GARNERING
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morot och russin. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten. Tillsätt gräddfil. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter till 8 bitar. Grädda i ugn vid 175ø ca 40 minuter. Låt kallna. Vispa creme fraichen rätt så hårt. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben