Morotskaka

Serverar: 1-6 portioner

Tid: 45 minuter

Är ett gott alternativ till vanligt fikabröd.

Ingredienser

  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 2 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Matolja
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 3 dl Rivna moröter
  • 30 g Smör/Magarin
  • 100 g Philadelfiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Socker och ägg vispas. Blanda bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsockret i vetemjölet. Häll mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt morötter och matolja. Rör om väl. Häll i en ungsform och grädda i mtten av ugnen i 175grader i ca 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
    2. Blanda en glasyr av 30 g smör, 100 g Pliladelfia,1 tsk vaniljsocker och 1-2 dl florsocker beroende på vilken sötthet man vill ha. Bre detta över kakan.
    3. ÄT OCH NJUT.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben