Morotskaka

Serverar: 48 portioner

Mums =)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk kanel
  • 4 tsk bikarbonat
  • 4 tsk vanillinsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 3/4 dl matolja
  • 10 dl rivna morötter
  • Topping
  • 300 g philadelphiaost original
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vanillinsocker
  • Garnering
  • Riven kokos eller morötter
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Rör ner matolja och de rivna morötterna. Smörj en långpanna (30x40 cm) och häll i smeten. Grädda i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter på 175 grader.
    2. Blanda philadephiaost, florsocker och vanillinsocker och bred det över den avsvalnade kakan. Därefter ska kakan garneras och är sedan klar.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    elveda 31 juli 2009

    Jag har provat denna också och den är såååå god!! jag vill ha den när jag kommer hem :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben