Morotskaka

Serverar: 12 portioner

Jättegod morotskaka!

Ingredienser

  • KAKA
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl solrosolja
  • 150 g grovt rivna morötter
  • 1 dl farin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl hackade nötter
  • GLASYR
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Skal av 1 citron
  • Instruktioner

    Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg och socker i cirka 3 minuter till en lätt och luftig blandning. Tillsätt oljan lite i taget och därefter de övriga ingredienserna till kakan. 3. Slå smeten i en smord långpanna 20x25 cm eller i form med cirka 24 cm i diameter. 4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Kakan ska släppa från kanten och inte vara kladdig när du sticker en trästicka i mitten. 5. Låt kakan svalna innan du glaserar den. 6. Vispa ihop alla ingredienser till en lätt och luftig glasyr. Bred ett tjockt och täckande lager glasyr över kakan. 7. Dekorera gärna med vackra blommor och bär!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben