Morotskaka

Serverar: 6-8 portioner

En klassiker.

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl eller 1 dl vetemjöl och 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 3 dl rårivna morötter
  • Glasyr
  • 50 g smält smör
  • 50 g färskost, typ philadelphia
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Lite pressad citron
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen tillsammans med oljan och de finrivna morötterna. Grädda i smord och bröad form i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
    2. Sikta florsockret och rör sedan ihop med övriga ingredienser. Bred ut i jämt lager över den svalnade kakan och garnera med rivna morötter eller citronskal. Använd gärna kravmärkta råvaror där det är möjligt (och det finns alternativ till allt utom vaniljsocker, kanel och bakpulver :)

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben