Morotskaka

Serverar: 30 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 240 g vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör, smält
  • 350 g morötter, fint rivna
  • Glasyr/smörkräm
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl mjukost
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och rivna morötter. Blanda allt. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna helt. Vispa med elvisp smör och mjukost. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 min. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben