Morotskaka

Serverar: 12 portioner

Här kommer ett recept på världen godaste morotskaka

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 4 dl finrivna morötter
  • Glasyren
  • 1 paket philadelfiaost
  • 1 paket florsocker
  • 5 st droppar citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter. 3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler. Blanda 1 pkt philadelfiaost med så mycket florsocker att det blir en ganska tjock kräm, pressa i några droppar citronsaft. 4. Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren! Garnera med valnötter!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (4)

    connydude 6 november 2010

    This cake is better than sex! ;)

    larkvagen 30 november 2010

    Super god morotskaka.

    karlgunnarpeter 24 oktober 2012

    Kakan kallas Amerikansk morotskaka i Kokboken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström

    karlgunnarpeter 24 oktober 2012

    Hoppsan! Min kommentar hamnade på fel recept. Ber om ursäkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben