Morotskaka

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme

En fantastiskt saftig kaka som alla Älskar!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl rivna morötter (ca: 3 st medelstora)
  • Garnering
  • 25 gram rums tempererat smör
  • 1½ dl florsocker
  • 200 gram cream cheese (Philadelphia ost)
  • Instruktioner

    1. Ugnen på 175 grader Grädda kakan i 45 min.
    2. Börja först... skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Då blir kakan saftigare. Lite jobbigare men, Godare!
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna väl. Blanda de torra ingredienserna med pösig visp, sedan oljan och sist morötterna.
    4. Mjöla en smord form. Jag slår ur formen innan smeten hälles i så bara det tunnaste mjöl finns kvar för att få en fin yta på kakan..
    5. Garneringen: Kan stå i kylen färdig blandad och bredes på då kakan svalnat helt. (Var försiktig med florsockret som gör att smeten lätt blir tunn om man tar för mycket)
    6. Lycka till nu!! Detta är garanterat en favorit för gästerna.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben