Morotskaka i rund form

Godaste morotskakan jag ätit (dubbel sats i långpanna)

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl matolja
  • 3 dl finrivna morötter
  • Glacyr
  • 3 ½ dl florsocker
  • 100 g filadelfiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g rumstempererat smör
  • Instruktioner

    1. 150 grader 45-60 min
    2. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Tillsätt samtliga ingredienser och blanda samman väl.
    4. Häll över i en smörad och brödad form.
    5. Grädda i ugnen Tag ut och låt svalna
    6. Vispa samman glacyren och bre över den avsvalnade kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben