Morotskaka LCHF

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig morotskaka som inte är så söt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ msk Sukrin flor*
  • 1 nypa salt
  • 1½ dl mandelmjöl*
  • 1½ dl hasselnötsmjöl*
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk malen kanel
  • En nypa vaniljpulver
  • 3 dl finrivna morötter
  • 50 g smält osaltat smör
  • Frosting
  • 200 g philadelphia ost (rumsvarmt helst)
  • 50 g mjukt osaltat smör
  • ½ - 1 citron/lime saft
  • 2 - 3 msk Sukrin flor*
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, sukrin och salt till ett fluff.
    2. Vispa/rör ned resten av ingredienserna förutom smöret som hälls i först på slutet. Smaka av. Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en rund form med avtagbara kanter, cirka 21 cm/diametern) och häll i smeten.
    3. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
    4. Blanda till frostingen, smaka av och bred ut på kakan.
    5. * Detta är som sagt en LCHF kaka. Det är därför det inte finns vanligt vetemjöl eller socker i denna. Naturligtvis kan ni ertsätta sötningsmedlet med socker. Sukrin flor är sukrin som är malet till ett liknande florsocker. Finns i de flesta hälsokostaffärer. Mandel - och hasselnöts mjöl underlättar och finns i hälsokostaffärer men det går lika bra att mala nötterna.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 13 juli 2014

    Enligt kostbevakningen.se innehåller kakan totalt 47 g kolhydrater eller nästan 5 g per bit om det blir 10 bitar, dvs halva dagsransonen om man äter strikt LCHF. Men den ser god ut, så jag testar den nog.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben