Morotskaka med glasyr

Serverar: 6-8 portioner

En mycket god och saftig kaka med underbar glasyr!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl raps- eller majsolja
  • 3 dl fint rivna morötter
  • Glasyr
  • 100 gr philadelphiaost
  • 100 gr rumstempererat smör
  • 1.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.
    2. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Fyll formen med smeten och grädda i ugn ca 45 minuter.
    3. Låt kakan svalna.
    4. Blanda glasyren till en jämn smet och bred över den svalnade kakan. Gör mönster med gaffel och låt stelna.
    5. Satsen räcker till en normalstor sockerkaksform eller motsvarande form. En dubbel sats (2x alla ingredienser till smet och glasyr) räcker till en långpanna (klä då med bakplåtspapper) eller två formar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missmookie 7 november 2008

    Smaskigt som bara den. Min långpanna med morotskakan gick fort som attans...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben