Morotskaka med limefrosting

Otroligt saftig och god, frostingen blir extra smaskig med lime.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl solrosolja
  • 4,5 dl morötter, rårivna
  • Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 lime, skalet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
    2. Vispa alla ingredienser krämigt med elvisp och bred frostingen över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben