Morotskaka med limekräm

En saftig och god kaka med morötter, ananaskross och hasselnötter, och på toppen en lite syrlig kräm av lime och kesella.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl majs- eller kallpressad rapsolja
  • 3 dl rivna morötter
  • 1 1/2 dl ananaskross, avrunnen
  • 1 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • Kräm
  • 25 g smör
  • 250 g Kesella, 1%
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 lime
  • Dekoration
  • Morotsstrimlor
  • Limeskalsstrimlor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smörj och bröa en kvadratisk bakform med löstagbar kant, ca 25x25 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja, morötter, ananas, hasselnötter och rör om.
    3. Blanda vetemjöl, salt, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål och rör sedan ner i smeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt den svalna i formen 10 minuter. Lägg över på bakgaller och låt kakan kallna under bakduk. Lägg upp kakan på ett serveringsfat. Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med kesella, florsocker, vaniljsocker och limeskal. Låt krämen stå i kylen i 10 minuter. Bred den sedan över den kalla kakan och dekorera med morots- och limeskalsstrimlor. Låt kakan stå i kylen, så att krämen stelnar.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben