En saftigt god morotskaka med mandel som bakas i liten långpanna. En brownieform går bra.
Ingredienser
2 st morötter
150 g oskållad mandel
1 1/2 msk glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk rivet apelsinskal
Instruktioner
Smörj en avlång eller rund form (17x26). Jag valde en brownieform. Sikta över de smorda ytorna med glutenfritt ströbröd.
Skala 2 morötter och beräkna att de efter skalningen väger 240 gram. Riv dem på råkostjärn eller i matberedare och välj en rasp som är den grövsta.
Mal 150 gram oskållade sötmandel (hasselnötter går också bra). Blanda det malda med 1 1/2 msk glutenfri mjölmix och 1 1/2 tsk bakpulver.
Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt apelsinskal, morotsrasp och mandelblandningen. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 200 grader varm ugn i ca 35 minuter.