Morotskaka med mandel

Serverar: 8 portioner

En saftigt god morotskaka med mandel som bakas i liten långpanna. En brownieform går bra.

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 150 g oskållad mandel
  • 1 1/2 msk glutenfri mjölmix
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smörj en avlång eller rund form (17x26). Jag valde en brownieform. Sikta över de smorda ytorna med glutenfritt ströbröd.
    2. Skala 2 morötter och beräkna att de efter skalningen väger 240 gram. Riv dem på råkostjärn eller i matberedare och välj en rasp som är den grövsta.
    3. Mal 150 gram oskållade sötmandel (hasselnötter går också bra). Blanda det malda med 1 1/2 msk glutenfri mjölmix och 1 1/2 tsk bakpulver.
    4. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt apelsinskal, morotsrasp och mandelblandningen. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 200 grader varm ugn i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben