Morotskaka med mandel, kryddor och philadelphiafrosting

Sååå ljuvligt god!!!

Ingredienser

  • 400 g rivna morötter (ca 4 st)
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl mandlar
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Frosting
  • 120 gram philadelphia cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ner oljan och de rivna morötterna.
    2. Häll smeten i en bröad pajform och grädda nederst i ugnen på 175 grader i 30 min.
    3. Rör ihop philadelphia creme cheese och florsocker. Bred på kakan när den svaltan. Hyvla och riv till sist choklad över kakan med en osthyvel och ett rivjärn.
    4. Klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben