Morotskaka med mycket tugg
Serverar: 35-40 portioner
Bara billiga ingredienser behövs till denna närmast klassika kaka, som räcker till många. Morötterna gör kakan saftig och god! Det här är en riktigt stor sats som ger tjocka bitar. Man kan faktiskt göra halv sats och få tunnare bitare - de är lika goda, men gräddas förstås lite snabbare.
Ingredienser
16 dl vetemjöl
9 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk salt
100 g hackade nötter
500 g skalade morötter
6 dl matolja
4 ägg
Instruktioner
- Ugn: 175 ¤, ca 40 minuter.
- Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunde. Riv morötterna fint och fördela dem i mjölet med en gaffel. Blanda ner olja och ägg. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda i 175 grader i ungefär 40 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jätte god och saftig. Tog hälften av sockret och var ändå mycket god. /Karin