Morotskaka med mycket tugg

Serverar: 35-40 portioner

Bara billiga ingredienser behövs till denna närmast klassika kaka, som räcker till många. Morötterna gör kakan saftig och god! Det här är en riktigt stor sats som ger tjocka bitar. Man kan faktiskt göra halv sats och få tunnare bitare - de är lika goda, men gräddas förstås lite snabbare.

Ingredienser

  • 16 dl vetemjöl
  • 9 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 100 g hackade nötter
  • 500 g skalade morötter
  • 6 dl matolja
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 ¤, ca 40 minuter.
    2. Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunde. Riv morötterna fint och fördela dem i mjölet med en gaffel. Blanda ner olja och ägg. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda i 175 grader i ungefär 40 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    kbr 3 oktober 2008

    Jätte god och saftig. Tog hälften av sockret och var ändå mycket god. /Karin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben