Morotskaka med passionfruktsglasyr
Här är det många härliga smaker som samsas i samma kaka. Moroten och ananasen gör den saftig och kanelen, valnötterna och passionsfrukten sätter smak. Dekorera gärna med en vacker liten vinbärskvist, röd, svart eller vit.
Ingredienser
Botten
1 liten burk krossad ananas
5 små ägg
5 dl strösocker
3 dl solrosolja
5 dl finrivna morötter
6 dl vetemjö
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
½ tsk salt
2 dl grovhackade valnötskärnor
Passionfruktsglasyr
200 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 mogna passionsfrukter
Garnering
Vinbärsklase eller något annat bär för säsongen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smöras bakplåtspapper. Öppna ananasburken och tryck ut vätskan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, morötter och ananas och rör ner i smeten.
- Blanda vetemjölet med bikarbonat, bakpulver, kryddor och valnötshacket. Rör ner blandningen i smeten.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Prova gärna med en tandpetare i kakans mitt, så att du vet när den är klar. Låt kakan svalna innan du skär den rutor, rektanglar eller tårtbita.
- Rör ihop smör, ost och socker till en jämn smet. Gröp ur innehållet i passionsfrukterna och rör ner i glasyren. Bred på glasyren när kakan har kallnat. Dekorera gärna med något vackert bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)