Morotskaka med passionfruktsglasyr

Serverar: 30 portioner

Här är det många härliga smaker som samsas i samma kaka. Moroten och ananasen gör den saftig och kanelen, valnötterna och passionsfrukten sätter smak. Dekorera gärna med en vacker liten vinbärskvist, röd, svart eller vit.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 liten burk krossad ananas
  • 5 små ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl solrosolja
  • 5 dl finrivna morötter
  • 6 dl vetemjö
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl grovhackade valnötskärnor
  • Passionfruktsglasyr
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 mogna passionsfrukter
  • Garnering
  • Vinbärsklase eller något annat bär för säsongen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smöras bakplåtspapper. Öppna ananasburken och tryck ut vätskan.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, morötter och ananas och rör ner i smeten.
    3. Blanda vetemjölet med bikarbonat, bakpulver, kryddor och valnötshacket. Rör ner blandningen i smeten.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Prova gärna med en tandpetare i kakans mitt, så att du vet när den är klar. Låt kakan svalna innan du skär den rutor, rektanglar eller tårtbita.
    5. Rör ihop smör, ost och socker till en jämn smet. Gröp ur innehållet i passionsfrukterna och rör ner i glasyren. Bred på glasyren när kakan har kallnat. Dekorera gärna med något vackert bär.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben