Morotskaka med rågmjöl

En makalös morotskaka som får lite fibrer av rågmjölet och morötterna.

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Matfett
  • Ströbröd
  • Glasyr
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och riv morötterna, hacka nötterna fint.
    3. Vispa ägg och socker och häll i rapsoljan,rör ner morötterna och nötterna i äggsmeten.
    4. Blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver,, rågmjöl och vetemjöl. Blanda ner det i smeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i 45 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
    6. Rör ihop färskost och florsocker, bred över kakan och strö över rivna morötter.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben