Morotskaka med vallmofrön

Serverar: 16 portioner

Sätt lite twist på den klassiska morotskakan med nyttiga och prickiga frön.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3½ dl socker
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl blå vallmofrön
  • 350 g rivna morötter
  • Glasyr
  • 125 g smör
  • 200 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • Garnering
  • Pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Blanda i rivna morötter. Häll smeten i en form, 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna.
    3. Glasyr: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en smidig kräm. Bred över kakan och strö över grovt hackad pistaschmandel. Låt stelna i kyl och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben