Morotskaka med yoghurtkräm

Tid: 1 timme

Läckerbitar

Ingredienser

  • 9 dl rivna morötter
  • 3 dl rapsolja
  • 8 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk salt
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Yoghurttopping
  • 200 g philadelohiaost
  • 2 dl avrunnen yoghurt eller krämig grekisk yoghurt
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronjuice
  • Sockerdekoration el kanel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten. Blanda de rivna morötterna med oljan. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner ner i äggblandningen. Rör sist ner apelsinskalet, morötterna och oljan. Grädda i 175 grader ca 40 min. Testa om kakan är färdig genom att trycka lätt med ett finger. Den ska kännas "fjädrande".
    3. Låt kakan vila i formen ett par min. Vänd den sedan upp och ner på ett ugnsgaller. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och låt kakan svalna helt.
    4. Rör eller vispa samman alla ingredienserna till toppingen. Bred den över den avsvalnade kakan. Ställ kakan kallt en stund så att toppingen stelnar. Strö över sockerdekorationen eller pudra över lite kanel.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    lindepi 9 juli 2009

    Vilken kaka! Den bara smälte ju i munnen. Supergod. Den ska jag baka flera gånger. MVH lindepi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben