Morotskaka utan matfett

Tid: 50 minuter

En härligt smakrik långpannekaka utan matfett.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 citron
  • 500 g morötter
  • ½ tsk kanel
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g hasselnötter (malda eller finhackade)
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Riv citronen och blanda skalet med de övriga ingredienserna och blanda ihop alltsammans. Häll smeten i en smord långpanna ca 25 x 45 cm.
    3. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Rör ihop osten med citronsaft, vaniljsocker och florsocker och bred över kakan. Skär i bitar.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben