Morotsmuffins med fyllning av cream cheese

Här har den sedvanliga morotskaksglasyren istället har blivit fyllning, inget kladd. Perfekt att ha med sig på picknick. Blir ca 10-11 normalstora muffins.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 medelstora finrivna morötter
  • 100 g smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk pressad citron
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g cream cheese (light funkar utmärkt)
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser.
    3. Rör ihop cream cheese och florsocker till fyllningen.
    4. Häll 2-3 cm smet i muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så flyter de inte ut), och därefter en klick av fyllningen. Fördela resten av muffinssmeten så att fyllningen täcks. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben