Morotsmuffins med glasyr

Serverar: 8 portioner

Har inte provat att göra dom än . Men morotskaka är gott.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl morötter rårivna
  • 1 dl rapsolja
  • 1½ tsk kanel
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost light
  • 25 g smör rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • Dekorera med
  • Blandad strössel
  • Ugn 175 grader
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda morötter med olja kanel och vaniljsocker. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Häll båda blandningarna i äggsmeten och rör om väl.
    2. Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Grädda i ca 20 min i mitten av ugnen.
    3. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Rör samman ingredienserna till glasyren. Den ska bli riktigt slät i konsistensen.
    4. Bred glasyren ovanpå muffinsen. Strö över blandat strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zonale 7 april 2008

    En god och lättbakad muffins. Blir stora och fina. hade i 1 tsk ingefära också.

    zonale 7 april 2008

    Glömde tala om att jag tillsatte florsocker till glasyren tills den blev så tjock som jag ville ha den, ca 2 dl.

    thelonius 8 juni 2008

    Grymt goda. Ska göra dem för andra gången idag!

    monicadanell 10 maj 2015

    Super goda muffins 5 poäng mvh monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben