Recept från Ica.se. Vi äter mycket fläskpannkaka och detta verkar vara ett mer matigt alternativ. Ska testa i veckan.
Ingredienser
4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar, 140 g
2 potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
1 urkärnat, tärnat äpple
2 dl rårörda lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.
Lägg bacontärningarna i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.