Morotspannkaka med purjo och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Recept från Ica.se. Vi äter mycket fläskpannkaka och detta verkar vara ett mer matigt alternativ. Ska testa i veckan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 paket bacontärningar, 140 g
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 urkärnat, tärnat äpple
  • 2 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.
    3. Lägg bacontärningarna i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
    4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
    5. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben