Morotssoppa med apelsin och basilika

Serverar: 4 portioner

Solgul och frisk soppa som går snabbt att göra. Perfekt nu till hösten när man behöver extra C-vitaminer.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 1 medelstor potatis
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök, morötter och potatis och skär i små tärningar. Fräs allt i oljan i en kastrull. Tillsätt buljong och apelsinjuice. Koka på svag värme i ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
    2. Plocka bladen från basilikan och lägg ner dem i soppan. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt pressad citronsaft.
    3. Servera soppan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben